25 Ocak 2012 Çarşamba

BULGUR KÖFTESİ

Malzemeler :
1 kase ince kısırlık bulgur
1 yumurta
1 tatlı kaşığı kuru nane
2 tatlı kaşığı 7 çeşit baharat
2 çorba kaşığı un
İstenilen miktarda tuz
Yarım demet maydanoz
5-6 diş sarımsak
1 çorba kaşığı salça
3 çorba kaşığı sıvı yağ
Üzeri için yoğurt


Yapılışı : Kısırlık bulgurumuzu yıkayıp tencereye alıyoruz, az su ilave edip suyunu çekene kadar pişiriyoruz, kapağını kapatıp 15-20 dakika dinlendiriyoruz. Soğuyunca  yoğurma kabımıza bulgur, yumurta, tuz, kuru nane, un ve 7 çeşit baharatımızı alarak  yoğuruyoruz, elimizi ıslatarak misket büyüklüğünde  küçük toplar yapıyoruz, tencereye su koyup kaynatıyoruz içine biraz tuz atıyoruz ve bulgur köftelerimizi içine atarak on dakika kadar pişiriyoruz daha sonra süzgece alarak suyunu süzüyoruz, geniş bir tencereye sıvıyağı, doğradığımız maydanozları ve sarımsakları alarak kavuruyoruz ve salçayı ekleyip biraz daha kavuruyoruz, bulgur köftelerimizide ilave ederek karıştırıyoruz servis tabağımıza alıyoruz, yoğurtla beraber servis yapıyoruz. AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder