TUZLU KURABİYE
Malzemeler :
125 gm margarin ( eritilmiş )
1 buçuk su bardağı sıvı yağ
Yarım çay bardağı sirke
2 tatlı kaşığı şeker
1 buçuk çay kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
1 yumurta sarısı içine ( akı üzerine )
Aldığı kadar un
Susam
Yapılışı : Susam ve yumurtanın akı hariç bütün malzemelerimizi yoğurma kabımıza alalım, azar azar un ilave ederek ele yapışmayacak bir hamur elde edelim. merdane ile un serperek çok ince olmayacak şekilde açalım, baklava dilimi şeklinde keselim, üzerini yumurtanın akına batıralım ve sonra susama batıralım, 180 dereceli soğuk fırına sürüp pişirelim. AFİYET OLSUN.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder