1 Şubat 2012 Çarşamba

TUZLU KURABİYE

Malzemeler :
125 gm margarin  ( eritilmiş )
1 buçuk su bardağı sıvı yağ
Yarım çay bardağı sirke
2 tatlı kaşığı şeker
1 buçuk çay kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
1 yumurta sarısı içine  ( akı üzerine )
Aldığı kadar un
Susam


Yapılışı : Susam ve yumurtanın akı hariç bütün malzemelerimizi  yoğurma kabımıza alalım, azar azar un ilave ederek ele yapışmayacak bir hamur elde edelim. merdane ile un serperek  çok ince olmayacak şekilde açalım, baklava dilimi şeklinde keselim, üzerini yumurtanın akına batıralım ve  sonra susama batıralım, 180 dereceli soğuk  fırına  sürüp pişirelim. AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder