8 Şubat 2012 Çarşamba

KÖFTELİ KEREVİZ ÇORBASI

Malzemeler:
1 orta boy kereviz
200 gm kıyma
1 küçük soğan
İstediğimiz baharatlar köftemiz için
1 yumurta sarısı
Yarım limon suyu
2 çorba kaşığı un
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
2 çorba kaşığı sıvı yağ
1 çorba kaşığı tereyağ
Tuz, su


Yapılışı : Öncelikle kıymamızın içine soğanı rendeleyelim, tuz ve istediğimiz baharatları koyalım ve yoğuralım, misket büyüklüğünde köfteler yapıp, içine un koyulmuş tabağımıza koyalım, köftelerimizi sallayarak her tarafına unlayalım. Kerevizin kabuklarını  soyalım ve küçük küpler halinde doğrayalım tenceremize alıp su ile beraber beş dakika kaynatalım içine köftelerimizi atalım beş dakika daha pişirelim, unu, yarım su bardağı suyla beraber açalım çorbamıza karıştırarak ekleyelim, limon suyunu ve yumurta sarısını iyice çırpalım çorbamızı karıştırarak azar azar ilave edelim, tavada sıvı yağ ve tereyağımızı eritelim içine kırmızı toz biber atalım ve çorbamızın üzerine dökelim. AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder