1 Şubat 2012 Çarşamba

TRAMİSU

Malzemeler :
1 paket kakaolu pandispanya keki
Yarım litre süt
1 çay bardağı un
1 çay bardağı toz şeker
1 paket labne peynir
1 paket vanilya
1 yumurta sarısı

Islatmak için:
1 tatlı kaşığı nescafe
1 su bardağı ılık süt
2 yemek kaşığı şeker
Üzeri için kakao veya türk kahvesi


Yapılışı : Tencereye süt, şeker, yumurta sarısı, un ve vanilyayı koyalım önce iyice çırpalım sonra muhallebi gibi pişirelim, ılık haldeyken 1 paket labne peynirini koyalım tekrar çırpalım, kekimizin ilk katının üzerine, ılık süt, şeker, nescafeyi karıştırıp yarısını kullanarak  ıslatalım, muhallebinin yarısını dökelim, kekin  ikinci katını üzerine koyalım ve kalan sütümüzle ıslatalım, kalan muhallebiyi üzerine dökelim ve spatula ile düzeltelim, servis öncesi üzerine kakao veya türk kahvesi serpelim. AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder