9 Şubat 2012 Perşembe

HAVUÇLU CEVİZLİ TARÇINLI KEK

Malzemeler :
4 yumurta
1.5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı yogurt
1 çay bardağı süt
1 su bardağı ceviz  
1 adet havuç ( rendelenmiş )
2 tatlı kaşığı tarçın
Vanilya
Hamur kabartma tozu
3 su bardağı un


Yapılışı :Yumurta ve toz şekeri  beyaz köpük oluncaya kadar çırpalım daha sonra yoğurt, süt, havuç, ceviz, tarçın, sıvıyağ, vanilyayı ilave edip tekrar çırpalım un ve hamur kabartma tozunuda ilave edip tekrar çırpalım ve istediğimiz kalıba döküp 180 dereceli soğuk  fırına sürüp  pişirelim.  AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder