8 Şubat 2012 Çarşamba

ÜÇ RENKLİ BÖREK

Malzemeler :
4 adet yufka
250 gr ıspanak  suyu süzülmüş hafif tuzlanmış
2 adet havuç rendelenmiş hafif tuzlanmış
200 gr pastırma
200 gr kaşar
1 çay bardağı sıvıyağ
1 yumurtanın sarısı


Yapılışı : İlk yufkayı masaya serip üzerini yağlayalım, ikinci yufkayıda yağladıgımız yufkanın üstüne serelim ve yağlıyalım, yağladığımız yufkanın üstüne rendeledigimiz havuçları serpelim havuçların üstüne üçünçü yufkayıda serip yağlayalım, ıspanaklarıda bütün olarak serpelim ve dördüncü yufkayıda ıspanakların üstüne serelim ve yağlayalım, yağladığımız yufkaya pastırmaları bütün olarak  dizelim ve üstüne rendelenmiş kaşar peyniri serpelim, yufkanın kenarlarını hafifce katlıyalım dökülmemesi için daha sonra rulo haline getirip ortadan ikiye keselim, iki ruloyu yağlanmış tepsiye koyalım üzerine yumurta sarısını sürelim, 170 dereceli soğuk  fırına sürüp pişirelim.  AFİYET OLSUN .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder