16 Şubat 2012 Perşembe

EL AÇMASI BÖREK

Malzemeler :
2 su bardağı ılık su
1 çay bardağı sıvı yağ
Yarım paket yaş maya
1 buçuk çorba kaşığı tuz
Aldığı kadar un
Arasına sürmek için 125 tereyağ, 1 çay bardağı sıvı yağ

Ispanaklı iç malzemesi :
Yarım kilo ıspanak ( ince doğranmış )
1 orta boy soğan ( ince doğranmış )
1  çay kaşığı kırmızı toz biber
1 buçuk çay kaşığı tuz
3 çorba kaşığı sıvı yağ
Bütün malzemeleri karıştırarak hazırlayalım.

Kıymalı iç malzemesi :
300 gm kıyma
2 orta boy soğan
1 çay kaşığı karabiber
1 buçuk çay kaşığı tuz
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Hazırlanışı : Tavayı ısıtıyoruz, sıvıyağ ve ince doğradığımız  soğanları içine alıp sarartıyoruz, kıymayı ilave ederek kavurmaya devam ediyoruz, kavrulunca ocağın altını kapatıyoruz, tuz ve karabiber ekleyip karıştırıyoruz.

Peynirli iç malzemesi :
300 gm beyaz peynir
1 yumurta
Arzuya göre tuz
Peyniri rendeleyip bütün malzemeleri karıştırıyoruz.


Yapılışı : Bütün malzemeleri karıştırarak  kulak memesi yumuşaklığında yoğuruyoruz, 1 saat kadar mayalanması için bekliyoruz, yumurtadan daha büyük pazılar yapıp, un  serperek açabildiğimiz kadar ince açıyoruz, tereyağını eritip sıvı yağ ile karıştırıyoruz, fırça yardımı ile açtığımız yufkanın üzerine sürüyoruz yufkamızı ortadan ikiye kesiyoruz, kestiğimiz tarafına  istediğimiz iç malzemeden koyuyoruz ve rulo halinde sarıp, etrafına doluyoruz, istediğiniz şekilde yapabilirsiniz, hamurumuz bitinceye kadar aynı işlemi yapıyoruz, 10 -15 dakika kadar tepside bekletiyoruz, 180 dereceli soğuk fırına sürüp pişiriyoruz, sıcak servis yapıyoruz. AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder