25 Ocak 2012 Çarşamba

BİSKREM KURABİYE

Malzemeler :
1 paket oda sıcaklığında margarin
1 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı nişasta
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Kakao
Aldığı kadar un

Yapılışı : Kakao hariç bütün malzemeleri  yoğurma kabımıza alıp, azar azar un ilave ederek ele yapışmayacak bir hamur elde ediyoruz, hamurumuzdan bir avuç alarak içine istediğimiz miktarda kakao ekleyerek yoğuruyoruz ve kakaolu hamurumuzdan, fındıktan biraz daha büyük olacak şekilde toplar yapıyoruz, sade hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde paçalar koparıp elimizde yuvarlıyoruz ve avucumuzun içinde bastırıyoruz, ortasına kakaolu topu koyup etrafını kapatarak kakaolu hamurumuz görünmeyecek şekilde  elimizde yuvarlıyoruz, hamurlarımuz bitene kadar aynı işlemi yapıyoz  ortalama  ( 35 adet ) çıkıyor, yağlanmamış fırın tepsisine dizerek, 170 dereceli soğuk  fırına sürerek pişiriyoruz. AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder