3 Ocak 2012 Salı

TAHİNLİ LOKMALAR

Malzemeler :
2 adet yufka
150 gm tahin
Yarım su bardağı toz şeker
Üzeri için pudra şekeri


Yapılışı : Yufkayı düz bir zemine serip üzerine tahinin yarısını sürüyoruz, tahinin üzerine toz şekerin yarısını serpiyoruz, ikinci kat yufkayı üzerine seriyoruz, kalan tahini sürüp toz şekerini serpiyoruz, yufkayı ortadan ikiye kesiyoruz, sonra rulo haline getiriyoruz, istediğimiz büyüklükte verev parçalar keserek yağlanmış tepsiye diziyoruz. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı  fırında 15 dakika üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Servis yaparken üzerine pudra şekeri serpiyoruz. AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder