Malzemeler : 2 su bardağı ılık su Yarım paket yaş maya 1 tatlı kaşığı tuz 1 çorba kaşığı sıvı yağ Aldığı kadar un
İç malzemesi : Yarım kg ıspanak ( ince doğranmış ) 2 orta boy soğan ( ince doğranmış ) 2 tatlı aşığı kuru nane 1 çay kaşığı pul biber 1 çay kaşığı kırmızı toz biber Yarım çay kaşığı karabiber Yarım çay bardağı sıvı yağ Tuz, bütün malzemeleri karıştırarak iç malzemeyi hazırlıyoruz İstediğiniz iç malzemesinide kullanabilirsiniz
Yapılışı : Hamurumuzu yoğuruyoruz üzerini kapatarak 1-2 saat mayalanmasını bekliyoruz, istediğimiz büyüklükte pazılar yapıyoruz ve merdane ile yarım santim kalınlığında açıyoruz, hazırladığımız iç malzemeden açtığımız hamurun yarısına kuyuyoruz ve üzerini kapatıp kenarlarını bastırıyoruz açılmaması için, pazılar bitinceye kadar aynı işlemi yapıyoruz, yağsız olarak teflon tavada, kısık ateşte pişiriyoruz, sıcak servis yapıyoruz. AFİYET OLSUN.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder