17 Ocak 2012 Salı

ISPANAKLI KOLAY PİDE

Malzemeler :
2 su bardağı ılık su
Yarım paket yaş maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 çorba kaşığı sıvı yağ
Aldığı kadar un

İç malzemesi :
Yarım kg ıspanak ( ince doğranmış )
2 orta boy soğan ( ince doğranmış )
2 tatlı aşığı kuru nane
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Yarım çay kaşığı karabiber
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Tuz,  bütün malzemeleri karıştırarak iç malzemeyi hazırlıyoruz
İstediğiniz iç malzemesinide  kullanabilirsiniz


Yapılışı : Hamurumuzu yoğuruyoruz  üzerini kapatarak 1-2 saat mayalanmasını bekliyoruz, istediğimiz büyüklükte pazılar  yapıyoruz ve merdane ile yarım santim kalınlığında açıyoruz, hazırladığımız iç malzemeden açtığımız hamurun yarısına kuyuyoruz ve üzerini kapatıp kenarlarını bastırıyoruz açılmaması için, pazılar bitinceye kadar aynı işlemi yapıyoruz,  yağsız olarak  teflon tavada, kısık ateşte pişiriyoruz, sıcak servis yapıyoruz. AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder