15 Ocak 2012 Pazar

BAL KABAKLI BÖREK

Malzemeler :
1 kg yufka
2 kg bal kabağı
3,5 su bardağı şeker ( isteğe göre daha fazlada olabilir )
1 çay bardağı sıvıyağ



Yapılışı : Bal kabağını bir kabın içine rendeleyelim üstüne şeker sıvıyağ ilave edip karıştıralım  daha sonra bir yufkayı eşit olarak 3 parçaya bölelim ve hazırladığımız harçdan yufkanın her yerine serpelim önce rulo şeklinde saralım daha sonra rulo halinde sardığımız yufkayı yuvarlayalım ve gül şekli verelim yufkalarımız ve kabağımız bitene kadar bu işlemi yapalım, 180 derecede pişirelim, piştikten sonra fırından çıkartıp üzerlerine  toz şeker serpelim.  AFİYET OLSUN .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder