8 Ocak 2012 Pazar

TIRTIL KURABİYE

Malzemeler :
125 gr tereyağ
50 gr margarin
Yarım çay bardağı sıvıyağ
2 yumurta
Vanilya
Hamur kabartma tozu
2,5 çay bardağı pudra şekeri
Un
Arzuya göre kakao


Yapılışı : Un ve hamur kabartma tozu hariç bütün malzemeleri karıştırın daha sonra azar azar un ve hamur kabartma tozunu  ekleyip yumuşak bir hamur elde edelim yoğurduğumuz hamurdan bir miktar alıp tırtıl uçlu kalıba koyarak tepsiye parmak uzunluğunda hamurlar sıkın aynı işlemi kalan hamur içinde tekrar edelim isteğe bağlı hamurun yarısına kakao ekleyipte  yapabilirsiniz  180 dereceli önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz. AFİYET OLSUN .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder