2 su bardağı pirinç
3 su bardağı su
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 çorba kaşığı margarin
1,5 çay kaşığı tuz
Garnitür için :
1 adet havuç
1 adet patates
1,5 çay bardağı bezelye
Dilerseniz yarım kutu konserve garnitürde kullanabilirsiniz
Yapılışı : İlk önce havuç ve patatesin kabuklarını soyup küp küp doğruyoruz daha sonra bezelyeleride ekleyip 15 -20 dakika haşlıyoruz daha sonra pilav tenceresine sıvıyağ ve margarini koyup üzerine yıkanmış pirinçleri ilave edip güzelce kavuruyoruz üzerine bir buçuk çay kaşığı tuz, üç su bardağı sıcak suyu ilave ediyoruz önceden hazırladığımız garnitürleride ilave edip orta ateşde suyunu cekene kadar pişiriyoruz, onbeş dakika demlenmesini bekliyoruz bu sırada fazla buharını çekmesi için pilav tenceresinin kapağına kağıt havlu ile kapatıyoruz. AFİYET OLSUN
FIRINDA TAVUK
Malzemeler :
1 bütün tavuk ( parçalanmış )
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1,5 çay kaşığı kekik
2 çorba kaşığı sıvıyağ
1 çorba kaşığı salça
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder