22 Ocak 2012 Pazar

GARNİTÜRLÜ PİLAV VE FIRINDA TAVUK

Malzemeler :
2 su bardağı pirinç
3 su bardağı su
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 çorba kaşığı margarin
1,5 çay kaşığı tuz

Garnitür için :
1 adet havuç
1 adet patates
1,5 çay bardağı bezelye
Dilerseniz yarım kutu konserve garnitürde kullanabilirsiniz

Yapılışı : İlk önce havuç ve patatesin kabuklarını soyup küp küp doğruyoruz daha sonra bezelyeleride ekleyip 15 -20 dakika haşlıyoruz daha sonra pilav tenceresine sıvıyağ ve margarini koyup üzerine  yıkanmış pirinçleri ilave edip güzelce kavuruyoruz  üzerine bir buçuk çay kaşığı tuz,  üç su bardağı sıcak suyu ilave ediyoruz önceden hazırladığımız garnitürleride ilave edip orta ateşde  suyunu cekene kadar pişiriyoruz, onbeş dakika demlenmesini bekliyoruz bu sırada fazla buharını çekmesi için pilav tenceresinin kapağına kağıt havlu ile kapatıyoruz. AFİYET OLSUN

FIRINDA TAVUK
Malzemeler :
1 bütün tavuk ( parçalanmış )
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1,5 çay kaşığı kekik
2 çorba kaşığı sıvıyağ
1 çorba kaşığı salça


Yapılışı : Parçalanmış tavuğu güzelce yıkadıktan sonra bir tencereye koyup üzerini geçmeyecek kadar su ve biraz tuz ekleyip haşlıyoruz, haşladığımız tavukları fırın tepsisine alıyoruz tencerede kalan tavuk suyunu süzgeç yardımıyla süzüyoruz, süzdügümüz tavuk suyuna salça, karabiber, kekik, tuz, sıvıyağ ilave edip karıştırıyoruz ve fırın tepsisine koyduğumuz tavukların üstüne döküyoruz üzerini alüminyum folyo ile kapatıp, 200 derecede pişiriyoruz ve garnitürlü veya sade pilavla servis ediyoruz. AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder