16 Ocak 2012 Pazartesi

BÜLBÜL KONAĞI

Malzemeler:
1 paket margarin
1 çorba kaşığı yoğurt
1 çorba kaşığı sirke
1 adet yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
1 paket hamur kabartma tozu
Aldığı kadar un
1 kase ceviz

Şerbet için :
5 su bardağı şeker
5 .5 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu


Yapılışı : İlk önce şerbeti yapıp soğumaya bırakalım ,margarini eritelim ve bir kaba alalım ve soğumaya bırakalım daha sonra yoğurt, sirke,sıvıyağ, hamur kabartma tozu koyalım ve azar azar un ilave ederek yumuşak bir hamur yoğuralım,hamuru iki eşit parçaya bölelim hamurun birini alıp merdane ile  yarım  parmak kalınlığında açalım açtığımız hamuru çay bardağı ile yuvarlak kesip  tepsiye alalım daha sonra diğer hamurada aynı işlemi yapalım yuvarlak bardakla çıkartığımız hamurların ortasına küçük bir kapak yardımıyla keselim, tepsiye dizdiğimiz yuvarlak hamurların üstünü önce yumurtanın akına bandıralım daha sonra tepsideki hamurların üstüne koyalım  daha sonra cevizide yumurtanın akına batırarak üstüne koyalım bu işlemi hamur bitene kadar yapalım ve fırına sürelim şerbet soğuk tatlı sıcak olucak. AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder