10 Ocak 2012 Salı

CİĞER SOTE

Malzemeler :
Yarım kg piliç ciğeri
2 orta boy soğan
1 domates ( doğranmış veya rendelenmiş )
1 adet biber
Yarım çay bardağı sıvı yağ
 İstediğiniz miktarda karabiber, kimyon, kekik
İstenilen miktarda tuz


Yapılışı : Doğradığımız ciğerleri güzelce  yıkayıp suyunu süzdürüyoruz, tenceremize yağı alıyoruz, piyazlık doğradığımız soğanları ve doğradığımız biberleri ilave ederek kavuruyoruz, domatesi ilave ediyoruz biraz daha kavuruyoruz, yıkayıp süzdürdüğümüz ciğerleri ilave edelim ve karıştıralım, kapağını kapatalım kendi suyuyla yarım saat kadar kısık ateşte pişirelim, pişmesine yakın tuz ve baharatlarını ilave edelim. AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder