17 Ocak 2012 Salı

BOHÇA BÖREĞİ

Malzemeler : Hamuru için
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı su
2 yumurta
Yarım limon suyu
Tuz, aldığı kadar un


Arasına sürmek için 100gm margarin ve yarım çay bardağı sıvı yağ
Açmak için nişasta
İstediğiz iç malzemesini kullanabilirsiniz


Yapılışı : Bütün malzemeleri karıştırarak yoğuralım, 15 dakika dinlendirelim, dinlendirdiğimiz hamuru  20 eşit parçaya bölelim ve  nişasta serperek  olabildiğince ince açalım, erittiğimiz margarini, sıvı yağ ile karıştıralım fırça yardımı ile az miktarda sürelim,katlayalım ve üçgen hale getirelim, iç malzemesini koyalım ve kapatalım, hamurlar bitinceye kadar aynı işlemi yapalım, tepsiyi yağlamadan dizelim, 180 dereceli soğuk  fırına sürüp pişirelim, sıcak servis yapalım. AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder