24 Ocak 2012 Salı

AĞLAYAN PASTA

Malzemeler :
3 yumurta
3,5 kahve fincanı toz şeker
3 ,5 kahve fincanı un
1 kahve fincanı süt
1 kahve fincanı sıvıyağ
3 çorba kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 paket hamur kabartma tozu

Islatmak için :
2 su bardağı soğuk süt

Üstü için :
1 paket krem şanti
1 paket çikolata sosu


Yapılışı : Keki yapmak için yumurtayla şekeri beyaz köpük oluncaya kadar çırpalım, daha sonra un, sıvıyağ, süt, vanilya, hamur kabartma tozu, kakao ilave edip tekrar çırpalım, dikdörtgen borcamı yağlayıp kek hamurunu borcama dökelim, 170 derecede ısıtılmış fırında pişirelim, pişirdiğimiz kek ılınınca 2 su bardağı soğuk sütü kekin her yerine eşit olarak dökelim ve soğumaya bırakalım bu arada krem şantiyi çırpıp dolaba koyalım, çikolata sosunuda pişirip arada sırada karıştırarak soğutalım kek  soğuyunca üzerine  krem şantiyi sürelim, krem şantinin üstünede çikolata sosunu yayalım bir kaç saat dolapta dinlendirip servis yapalım .AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder