7 Ocak 2012 Cumartesi

PROFİTEROL

Malzemeler :
Hamuru için :
1 su bardağı un
1 su bardağı su
3 yumurta
125 gr margarin

Kreması için :
1 paket krem şanti
1 paket muzlu cremeole
Üzeri içinde :
1 paket hazır çikolata sosu




Yapılışı : Ufak bir tenecerede margarinle, 1 bardak suyu kaynatın yağ eridikten sonra 1 bardak unuda ilave edelim 2 - 3  dakika kadar sürekli karıştırarak pişirelim sürekli karıştırdığımız hamuru 10 dakika kadar soğumaya bırakalım hamur soğuduktan sonra yumurtaları teker teker kırarak hamura yedirelim ben mikser kullandım, daha sonra fırın tepsisine yağlı kağıt serip kaşık yardımıyla ceviz büyüklüğünden biraz küçük parçalar halinde tepsiye dizelim, aralıklı olmasına dikkat edelim çünkü çok kabarıyor 180 dereceli  ısıttığımız fırına sürelim, yalnız pişerken fırını hiç açmayalım soğuyana kadarda fırında bekletelim, profiterol kreması için, 1 paket krem şantiyi çırpıyoruz, 1 paket muzlu cremeole çırpıyoruz daha sonra ikisini karıştırıyoruz, pişen hamurlarımızı üstünden keserek hazırladığımız kremadan dolduruyoruz, çikolata sosunuda hazırlayıp soğumaya bırakıyoruz üstünede isteğe bağlı fıstık veya hisdintan cevizi ile servis yapabilirsiniz. AFİYET OLSUN .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder