20 Kasım 2011 Pazar

KOLAY SU BÖREĞİ

Malzemeler :
6 adet yufka
500gr  yağlı peynir veya lor
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
2 yumurta ( birinin sarısını üstü için ayırın )
Çörekotu
1 şişe soda
isteğe bağlı maydonozda ilave edilebilir


Yapılışı : Tepsiyi yağlayıp 3 adet yufkayı güzelce yayalım peyniri rendeleyip yufkanın üstüne eşit miktarda dökelim, kalan 3 adet yufkayıda peynirin üstüne yayalım böreğimizi istediğimiz şekilde keselim, süt, yağ ,yumurta, sodayı bir kabın içinde güzelce çırpalım, kestiğimiz böreğin üstüne çırptığımız harcı dökelim buzdolabında 6 -8 saat bekletelim, dolaptan çıkınca ayırdığımız yumurtanın sarısını sürüp, çörekotu serpelim.180 dereceli soğuk fırında  pişirelim AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder