Malzemeler : 6 adet yufka 500gr yağlı peynir veya lor 1 su bardağı süt 1 su bardağı sıvıyağ 2 yumurta ( birinin sarısını üstü için ayırın ) Çörekotu 1 şişe soda isteğe bağlı maydonozda ilave edilebilir
Yapılışı : Tepsiyi yağlayıp 3 adet yufkayı güzelce yayalım peyniri rendeleyip yufkanın üstüne eşit miktarda dökelim, kalan 3 adet yufkayıda peynirin üstüne yayalım böreğimizi istediğimiz şekilde keselim, süt, yağ ,yumurta, sodayı bir kabın içinde güzelce çırpalım, kestiğimiz böreğin üstüne çırptığımız harcı dökelim buzdolabında 6 -8 saat bekletelim, dolaptan çıkınca ayırdığımız yumurtanın sarısını sürüp, çörekotu serpelim.180 dereceli soğuk fırında pişirelim AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder