27 Kasım 2011 Pazar

KIYMALI PATATESLİ GÜL BÖREĞİ

Malzemeler :
1 kg yufka
300 gr kıyma
7 tane orta boy patates ( çiğden rendelenecek )
1 tane soğan
Karabiber
Pulbiber
Tuz
Yumurta ( sarısı üstü için )
Çörekotu
Sıvı  yağ

Yapılışı : İlk önce soğanları yemeklik doğrayıp sıvıyağ ile kavuruyoruz, kıymayı ilave edip biraz daha kavuruyoruz daha sonra rendelediğimiz patatesleri suyunu sıkıp ilave ederek  biraz daha kavuruyoruz, kavurduğumuz harcın içine  karabiber, pulbiber ve istediğiniz miktarda  tuzu ilave edip altını kapatıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz, yufkayı ortadan keserek ikiye ayırıyoruz yarım yufkaya fırçayla yağ sürüyoruz harçdan üstüne serpiyoruz ve rulo şeklinde sarıp kendi etrafında doluyoruz, yumurtanın sarısını sürüp çörekotu serpiyoruz ,180 dereceli  fırında  pişiriyoruz AFİYET OLSUN .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder