Malzemeler : 1 Su bardağı kırmızı mercimek Yarım çay bardağı pirinç Yarım çay bardağı ince bulgur 1 Orta boy soğan 1 Tatlı kaşığı salça İstenilen miktarda tuz Tereyağ ve sıvı yağ ( istenilen miktarda ) Sıcak su İsteğe göre kuru nane Pul biber karabiber
Yapılışı : Tencerenin içine doğradığımız soğanları alıyoruz, tereyağ ve sıvı yağ ile beraber sarartıyoruz,salçayı da ilave ederek kavurmaya devam ediyoruz,yıkayıp süzdüğümüz mercimek,bulgur ve pirinci ekleyip az daha kavuruyoruz, yeterli miktarda sıcak su ekleyelim ve tuzunu atalım,yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirelim,isteğe göre baharat kullanalım. AFİYET OLSUN.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder