22 Kasım 2011 Salı

MANTAR YEMEĞİ

Malzemeler :
1 kg Mantar  ( doğranmış )
2 Orta boy soğan
1 Tatlı kaşığı salça
İstenilen miktarda tuz
Sıcak su ve istenilen miktarda sıvı yağ


Yapılışı : Öncelikle mantarları kara suyu çıkana kadar biraz kaynatıyoruz, daha sonra suyunu suyunu süzdürüyoruz, başka bir  tencerenin içine doğradığımız soğanları alıyoruz, sıvı yağ ile beraber soğanları kavuruyoruz daha sonra salçayı ilave ediyoruz,birazda salça ile kavuruyoruz, mantarları ilave ediyoruz,üzerini geçecek kadar sıcak su ekliyoruz ve tuzunu atıyoruz,kısık ateşte pişiriyoruz. AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder