25 Kasım 2011 Cuma

MERCİMEK KÖFTESİ

Malzemeler :
1 su bardağı mercimek
2 su bardağı kısırlık bulgur
Yarım demet maydonoz
4 -5 sap yeşil soğan 
1 ,5 çorba kaşığı salça 
1 çay bardağı zeytinyağı 
1 tane orta boy soğan 
1 .5 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon 
1,5 çay kaşığı tuz 
Marul
Su

Yapılışı : 1 Su bardağı mercimeği 1 litre suyla kaynamaya bırakıyoruz, mercimek suyunu çekip az suyu kalana kadar pişiriyoruz, pişen mercimeğin içine 2 su bardağı bulguru ilave edip bulgurlar şişene kadar bekliyoruz daha sonra soğanı yemeklik doğrayıp  bir tavada zeytinyağı  ile soğanlar sararıncaya  kadar pişiriyoruz daha sonra salça, tuz, karabiber, kimyon ve 1 çay bardağı su ilave edip pişiriyoruz  sonra bu karışımı mercimek ve bulgurun içine döküyoruz, ayrı bir yerde maydonoz ve soğanı ince ince doğruyoruz, geniş bir kabın içine bütün malzemeleri alıp yuğuruyoruz, ceviz büyüklügünde parçalar koparıp avucumuzun içinde şekil veriyoruz, istedigimiz gibi servis tabağını süslüyoruz  ( resimdeki 2 tarif  ) AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder