16 Kasım 2011 Çarşamba

KARIŞIK TURŞU

Malzemeler :
2 Tane büyük boy turşuluk lahana
3 Kg yeşil domates
2 Kg havuç
1 Kg etli yeşil köy biberi
1 Kg kırmızı biber
2 Kg havuç
1 Demet kereviz yaprağı
10 Baş sarımsak
2 Kg taze fasülye ( az haşlanmış )
2 Lt sirke
1 Kg`dan biraz fazla  sofra tuzu ( arzuya göre değişebilir )

Yapılışı :Malzemeleri istediğimiz şekilde doğruyoruz,büyük bir kabın içerisine alıp üzerine sirke ve istediğimiz kadar tuz ilave edip harmanlıyoruz,turşu kavanozuna alıyoruz üzerlerine kalan sirkeli suyu eşit miktarda paylaştırıyoruz,kapaklarını sıkıca kapatıyoruz,güneş görmeyen serin bir yerde bekletiyoruz,AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder