11 Kasım 2011 Cuma

AÇMA

MALZEMELER
2 Su bardağı süt  
1 Su bardağı sıvı yağ
3 Çorba kaşığı toz şeker
1 Buçuk tatlı kaşığı tuz
Yarım paket yaş maya
Aldığı kadar un
Yarım paket margarin ( Eritilmiş olmalı ) Üzeri için 1 yumurta ve susam.
YAPILIŞI:Sütü ılıtıyoruz,içine toz şeker ve mayayı ilave ediyoruz,diger malzemeleri de ilave ederek


kulak memesi yumuşaklığında yoğuruyoruz.Üzerini kapatarak 2 saat kadar mayalanmasını bekliyoruz.Mayalanan hamurdan yumurta büyüklüğünde pazılar yapıp,un serperek tabak büyüklüğünde açıyoruz,eritilmiş margarini fırça yardımı ile sürüyoruz,rulo yapıp etrafında döndürüyoruz,yağlanmış tepsiye diziyoruz,üzerine yumurta sürüp, susam serpiyoruz,200 dereceli soğuk fırına sürüp pişiriyoruz. Sıcak servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder