5 Aralık 2011 Pazartesi

YUFKALI MİLFÖYLÜ BÖREK

Malzemeler :
1 paket milföy ( 1 kg )
3 adet yufka
1 şişe soda
Yarım su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
2 yumurta   ( 1. sarısı üzerine )
Bir tutam tuz
Çörek otu
 İç malzemesi : 1 Kase yağlı peynir
İstenilen  miktarda maydanoz
İstediğiniz iç malzemesini  kullanabilirsiniz


Yapılışı : Yumurta, soda, süt, sıvı yağ ve tuzu çırpıyoruz, 6 adet milföyü fırın tepsimizin ölçüsüne göre az  un serperek merdane ile açıyoruz, tepsinin içi kapanacak şekilde yerleştiriyoruz, üzerine 1 buçuk  yufkayı  bölerek  yayıyoruz, iç malzemesini koyuyoruz, hazırladığımız harçtan gezdiriyoruz, kalan 1 buçuk yufkayıda  yerleştirip, üzerine kalan milföyleri diziyoruz, üçgen olacak şekilde kesiyoruz, kalan harcı üzerine gezdiriyoruz, dolapta  1-2 saat  dinlendiriyoruz, üzerine  yumurta sarısını  sürelim ve çörek otu serpelim, 200 dereceli soğuk  fırına sürüp pişirelim, sıcak servis yapalım. AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder