Malzemeler : 1 paket milföy ( 1 kg ) 3 adet yufka 1 şişe soda Yarım su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 2 yumurta ( 1. sarısı üzerine ) Bir tutam tuz Çörek otu İç malzemesi : 1 Kase yağlı peynir İstenilen miktarda maydanoz İstediğiniz iç malzemesini kullanabilirsiniz
Yapılışı : Yumurta, soda, süt, sıvı yağ ve tuzu çırpıyoruz, 6 adet milföyü fırın tepsimizin ölçüsüne göre az un serperek merdane ile açıyoruz, tepsinin içi kapanacak şekilde yerleştiriyoruz, üzerine 1 buçuk yufkayı bölerek yayıyoruz, iç malzemesini koyuyoruz, hazırladığımız harçtan gezdiriyoruz, kalan 1 buçuk yufkayıda yerleştirip, üzerine kalan milföyleri diziyoruz, üçgen olacak şekilde kesiyoruz, kalan harcı üzerine gezdiriyoruz, dolapta 1-2 saat dinlendiriyoruz, üzerine yumurta sarısını sürelim ve çörek otu serpelim, 200 dereceli soğuk fırına sürüp pişirelim, sıcak servis yapalım. AFİYET OLSUN.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder