29 Aralık 2011 Perşembe

ELMALI KURABİYE

Malzemeler :
1 paket oda sıcaklığında margarin
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1-2 damla sirke
1 paket kabartma tozu
Yarım limon suyu
Yarım limon kabuğu rendesi
Yarım su bardağı pudra şekeri
4 su bardağı kadar un

İç malzemesi :
 3 Elma rendelenmiş
1 su bardağı toz şeker
1 çay kaşığı tarçın
İsteğe göre fındık ve kuru üzümde koyulabilir


Yaılışı : Öncelikle elma ve toz şekeri suyunu çekene kadar pişiriyoruz, biraz soğuyunca tarçını ekleyip karıştırıyoruz. Bir kabın içerisine un hariç bütün malzemeleri alıp, azar, azar un ilave ederek kulak memesi  yumuşaklığında bir hamur elde ediyoruz, istediğimiz şekli vererek  tepsiye diziyoruz, 200 dereceli soğuk  fırına sürüp hafif pembe pişiriyoruz, soğuyunca üzerine pudra şekeri serpiyoruz. AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder