7 Aralık 2011 Çarşamba

MUHALLEBİLİ KADAYIF TATLISI

Malzemeler :
350gr kadayıf
6 çorba  kaşığı şeker
5 çorba kaşığı tereyağ ( istege bağlı margarinde olabilir )
1,5 su bardağı ceviz

Muhallebi için :
1 kg süt
5 çorba kaşığı un
2,5 çorba kaşığı mısır nişastası
1 yumurta
2 kahve fincanı şeker
Vanilya
1 küçük paket süt kreması


Yapılışı : Kadayıfı derin donduruca koyup donduralım, dondurucudan alıp kolayca kırıp tencereye alalım, içine yağı, şekeri ilave edip kavuralım, istedigimiz kadar kavrulduktan  sonra cevizi ilave edelim.muhallebisi için krema ve vanilya hariç tüm malzemeleri, muhallebi gibi pişiriyoruz, piştikten sonra vanilyayı ilave edip karıştırıyoruz, soğuduktan sonrada kremayı ilave ediyoruz, hazırladığımız kadayıfın  yarısını borcama  yayıyoruz üstüne muhallebiyi yayıyoruz, üstünede kalan kadayıfı
seriyoruz. AFİYET OLSUN .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder