Malzemeler : 350gr kadayıf 6 çorba kaşığı şeker 5 çorba kaşığı tereyağ ( istege bağlı margarinde olabilir ) 1,5 su bardağı ceviz
Muhallebi için : 1 kg süt 5 çorba kaşığı un 2,5 çorba kaşığı mısır nişastası 1 yumurta 2 kahve fincanı şeker Vanilya 1 küçük paket süt kreması
Yapılışı : Kadayıfı derin donduruca koyup donduralım, dondurucudan alıp kolayca kırıp tencereye alalım, içine yağı, şekeri ilave edip kavuralım, istedigimiz kadar kavrulduktan sonra cevizi ilave edelim.muhallebisi için krema ve vanilya hariç tüm malzemeleri, muhallebi gibi pişiriyoruz, piştikten sonra vanilyayı ilave edip karıştırıyoruz, soğuduktan sonrada kremayı ilave ediyoruz, hazırladığımız kadayıfın yarısını borcama yayıyoruz üstüne muhallebiyi yayıyoruz, üstünede kalan kadayıfı seriyoruz. AFİYET OLSUN .
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder