1 Aralık 2011 Perşembe

FISTIKLI, KUŞ ÜZÜMLÜ PİLAV

Malzemeler :
2 Su bardağı pirinç ( on dakika sıcak suda ıslatılmış )
3 Su bardağı soğuk su
İstenilen miktarda dolmalık fıstık
İstenilen miktarda kuş üzümü  ( yıkanmış )
1 Tatlı kaşığı toz şeker
1 Tatlı kaşığı tuz
2 Çay kaşığı tarçın
Yarım çay kaşığı karabiber
1 Çorba kaşığı tereyağ veya margarin
2 Çorba kaşığı sıvı yağ



Yapılışı : Öncelikle fıstıkları küçük bir tavada ölçüde yazdığımdan başka az  margarinle  biraz  kavuruyoruz ,Pilav tenceremize yağları alıyoruz eriyince, iyice yıkayıp süzdüğümüz pirinçleri ilave ediyoruz kavurmaya başlıyoruz içine tuz ve şekeri atıyoruz iyice kavrulunca  3,su bardağı suyu ilave ediyoruz, suyu kaynayana kadar ocağın altı açık olmalı, kavurduğumuz  fıstıkların  yağını süzdürerek ilave ediyoruz, yıkayıp süzdüğümüz kuş üzümlerini ekliyoruz, tarçın ve karabiberini katıyoruz, kaynadıktan sonra, ocağın altı kısık olarak pişiriyoruz.  AFİYET  OLSUN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder