16 Aralık 2011 Cuma

EV BAKLAVASI

Malzemeler : 
2 yumurta
1 su bardağı sıvıyağ
Yarım su bardağı süt
Yarım su bardağı yoğurt
1 tatlı kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket vanilya
1 paket hamur kabartma tozu
1 paket nişaşta 400 gr
1 paket margarin 250 gr ( istege bağlı yarısıda terayağ olabilir )

Şerbeti için :
6,5 su bardağı şeker
7 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon

İç malzeme :
200 ceviz
200 gr fındık


Yapılışı : Nişaşta ve margarin hariç tüm malzemeler karıştırılıp poğaça hamuru gibi yumuşak bir hamur elde ediyoruz, 10 dakika kadar hamuru dinlendirip 3 eşit parçaya bölüyoruz her parçadan 12 tane cevizden biraz küçük parçalar koparıp pazı haline getiriyoruz, şekil verdigimiz her pazıyı merdane ile tabak büyüklügünde açıyoruz aralarına bol nişaşta serperek 12 tane üst üstte koyuyoruz en üsteki hamura  nişaşta serpmeyelim ve böylece 3 çe ayırdıgımız hamurdan 12 li 3 grup yapıyoruz daha sonra yuvarlak tepsiye üst üstte koyduğumuz tabak büyüklügündeki hamurları merdana ile tepsiye göre açıyoruz açtıgımız hamuru tepsiye serip üstüne iç malzemenin yarısını döküyoruz, 2 ci hamurada aynı işlemi yapıyoruz, üstüne kalan iç malzemeyi döküyoruz  3 cü hamurada açıp en üste seriyoruz, istedigimiz şekilde  kesiyoruz margarini bir tavada  eritip kestigimiz baklavanın üstüne eşit miktarda döküyoruz, 180 dereceli soğuk fırına sürerek  pişiriyoruz, şerbeti sıcak, tatlı soğuk olucak. AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder