5 Haziran 2012 Salı

KISIR

2 su bardağı ince bulgur ( ıslatmak içinde 2 su bardağı sıcak su )
1 adet kuru soğan
1 çorba kaşığı domates salçası 
1 çorba kaşığı biber salçası
1 çay bardağı sıvı yağ 
2 adet domates 
2 adet salatalık 
Yarım demet maydanoz
5 yaprak marul
İsteğe bağlı ( 3 diş sarımsak )
1 limon suyu
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1.5 çay kaşığı pul biber 
İsteğe bağlı nar ekşisi de koyabilirsiniz




 Yapılışı : Bulguru sıcak suyla beraber ıslatalım 10 dakika demlenmesini bekleyelim diğer tarafta  doğradığımız soğanları sıvı yağda pembeleşinceye kadar kavuruyoruz daha sonra salçayı da ilave edip kavuralım,ayrı bir kapta domates, salatalık, marul, maydanoz, doğrayalım demlenmiş olan kısırlık bulgurun içine doğradığımız malzemeleri ve kavurduğumuz soğanları karıştıralım baharatlarını, limon suyunu nar ekşisini  ve tuzunu ekleyelim  isteğe bağlı sarımsak ilave edebiliriz karıştıralım servis tabağımıza alalım. AFİYET OLSUN 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder