5 Nisan 2012 Perşembe

ÇÖREK OTLU KURABİYE

Malzemeler :
125gm margarin  ( oda sıcaklığında )
1 su bardağı sıvı yağ
1 yumurta akı içine ( sarısı üzerine )
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım çay badağı çörek otu
Yarım çay bardağı pudra şekeri
1 paket hamur kabartma tozu
Aldığı kadar un


Yapılışı : Yoğurma kabımıza margarin, sıvı yağ, yumurta akı, tuz, çörek otu, pudra şekeri, hamur kabartma tozu ve azar azar un ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında yoğuruyoruz, hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp şekil veriyoruz, üzerine yumurta sarısı sürüyoruz, 180 dereceli soğuk fırına sürüp pişiriyoruz. AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder