18 Nisan 2012 Çarşamba

ELMALI TURTA

Malzemeler :
1 paket oda sıcaklığında margarin
200 gm pudra şekeri
1 yumurta
1 paket hamur kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
Aldığı kadar un

İç malzemesi :
4 adet elma   ( soyulmuş ince dilimlenmiş ) veya rendeleyebilirsiniz
Yarım çay bardağı iri çekilmiş ceviz  ( arzuya göre )
3 çorba kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşiğı tarçın 
İç malzemesi çiğ olucak
Elma yerine armut veya şeftali olabilir, karışıkta yapabilirsiniz


Yapılışı : Öncelikle  pudra şekerinden üzeri için ayıralım, diğer bütün malzemeleri yoğurma kabımıza alalım, azar azar un ilave ederek yumuşak bir hamur elde edelim, hamurumuzu  ikiye ayıralım, yuvarlak borcam tepsimiz büyüklüğünde, un serperek merdane ile açalım, tepsimizi yağlayalım ve  açtığımız hamuru içine yerleştirelim, elmaların kabuklarını  soyalım ve rendeleyelim, ceviz, şeker. tarçınla karıştıralım, hamurumuzun üzerine yayalım, veya elmaların kabuklarını soyalım ince dilimleyip, hamurumuzun üzerine dizelim, şeker, tarçın ve cevizi üzerine serpelim ( ben bu şekilde yaptım ) diğer açtığımız hamuru üzerine alalı, 180 dereceli soğuk fırına sürüp pişirelim, turtamız pişince fırından çıkartıp 10 dakika dışarıda bekletelim, servis tabağımıza peçete koyarak ters çevirelim, turtamızın alt bölümü üzeri olucak, ılınınca üzerine ayırdığımız pudra şekerini serpelim, istediğimiz şekilde keserek servis yapalım. AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder