17 Nisan 2012 Salı

KAKAOLU ŞEKERLEMELİ KURABİYE

Malzemeler :
100 gr margarin
125 gr tereyağ
1 yumurta ve 1 yumurta akı
2 yemek kaşığı kakao
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya 
1paket hamur kabartma tozu
Un
Arzuya göre portakal kabuğu rendeside ilave edebilirsiniz 
Renkli şekerlemeler 




Yapılışı : Şekerlemeler ve un hariç bütün malzemeleri bir kaba alalım daha sonra azar azar un ilave ederek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edelim. Hamuru 20 dakika buzdolabında dinlendirelim. Daha sonra hamuru düz bir zeminde merdane yardımıyla açalım ve istediğimiz kalıplarla şekil vererek yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizelim. Üzerine fırça yardımıyla yumurtanın akını sürelim daha sonra şekerlemeleri şerpiştirerek önceden ısıtılmış 150 derece fırında 25 dakika pişirelim. AFİYET OLSUN 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder