Malzemeler :
Dolmalık lahana
1 su bardağı pirinç
250 gr kıyma
1 adet soğan
2 yemek kaşığı salça
2 yemek kaşığı sıvı yağ iç malzemesine
Yeterince tuz
Kuru nane
Karabiber istenilen miktarda
Üzerine yarım çay bardağı sıvı yağ
Yapılışı : Lahana yapraklarını ayırıp sıcak suda yumuşayıncaya kadar haşlıyoruz, pirinçleri yıkayıp suyunu süzüyoruz, soğanı ince ince doğruyoruz pirinçlere ilave ediyoruz, salçayı, sıvı yağı, tuzu, baharatları, kıymayı koyup güzelce karıştırıyoruz, dolmalarımızı güzelce sarıyoruz, üzerine biraz tuz serpiyoruz, dolmaların izasına gelecek kadar su ekliyoruz ve sıvı yağını üzerine gezdiriyoruz, kısık ateşte suyu bitene kadar pişiriyoruz. AFİYET OLSUN.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder