Yapılışı : Bir kaba un koyulur ve ortası havuz gibi açılır,ılık süt şeker maya tuz un havuzunun içerisinde karıştırılır, sirke ve sıvı yağda ilave edilip hamur yoğurulmaya başlanır,yumuşak bir hamur elde edilir mayalanması için hamur biraz dinlendirilir hamuru dinlendirdikten sonra 8 adet beze yapılır,bezeleri açmak için mısır nişastası un karışımıyla hamur tatlı tabağı büyüklüğünde açılır her bezenin üzeri yumuşak tereyağı ile yağlanır, ve üst üste kapatılır.En üst kata tereyağı sürülmez ve 8 katlı hamur merdane yardımıyla fazla incetilmeden tepsiden biraz büyük açılır.Daha sonra hamur 16 parçaya bölünür.Her parçanın üzerine patatesli iç malzemeden konulup sigara böreği gibi rulo yaparak sarılır ve fırın tepsisine dizilir .Tepsi mayaya gelsin diye 30 dakika daha bekletilir.Üzerine yumurta sarısı sürülerek ve haş haş tohumu serperek önceden ısıtılmış 180 derece fırına sürüyoruz ve pişiriyoruz. AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder