11 Mayıs 2012 Cuma

PATATESLİ KRUVASAN

Malzemeler Hamuru için : 1 yumurta 1 su bardağı sıvı yağ 1.5 su bardağı ılık süt 1 tatlı kaşığı tuz 1 yemek kaşığı toz şeker 1 paket yaş maya 42 gr 1 çorba kaşığı sirke Aldığı kadar un Hamuru açmak için : Un ve nişasta karışımı Aralarına sürmek için tereyağı ( oda sıcaklığında ) İç malzemede : Patates karabiber tuz ( isteğe göre sade veya peynirlide yapabilirsiniz ) Üzerine sürmek için : 1 yumurta sarısı Haşhaş tohumu ( arzuya göre susam çörekotuda olabilir )







 Yapılışı : Bir kaba un koyulur ve ortası havuz gibi açılır,ılık süt şeker maya tuz un havuzunun içerisinde karıştırılır, sirke ve sıvı yağda ilave edilip hamur yoğurulmaya başlanır,yumuşak bir hamur elde edilir     mayalanması için hamur biraz dinlendirilir hamuru dinlendirdikten sonra 8 adet beze yapılır,bezeleri açmak için mısır nişastası un karışımıyla hamur tatlı tabağı büyüklüğünde açılır her bezenin üzeri yumuşak tereyağı ile yağlanır, ve üst üste kapatılır.En üst kata tereyağı sürülmez ve 8 katlı hamur merdane yardımıyla fazla incetilmeden tepsiden biraz büyük açılır.Daha sonra hamur 16 parçaya bölünür.Her parçanın üzerine patatesli iç malzemeden konulup sigara böreği gibi rulo yaparak sarılır ve fırın tepsisine dizilir .Tepsi mayaya gelsin diye 30 dakika daha bekletilir.Üzerine yumurta sarısı sürülerek ve haş haş tohumu serperek önceden ısıtılmış 180 derece fırına sürüyoruz ve pişiriyoruz. AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder