23 Mayıs 2012 Çarşamba

MİDYE TATLISI

Malzemeler :
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta 
1 paket hamur kabartma tozu
Yarım limon suyu
1 fiske tuz
Açmak için nişasta
200 gr antep fıstığı ( isteğe bağlı ceviz veya fındıkta olabilir )
Üzerine sürmek için tere yağı


Şerbeti için :
3,5 su bardağı su 
3,5 s bardağı şeker
1 tatlı kaşığı limon suyu




Yapılışı : İlk önce şerbeti hazırlayıp soğumaya bırakıyoruz daha sonra yoğurma kabımıza kabartma tozunu limonla beraber kabartıyoruz diğer malzemeleri  ekliyoruz ve azar azar un ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ediyoruz hamuru 10 -12 bezeye bölüyoruz bezeleri nişasta ile tabak büyüklüğünde açıyoruz daha sonra aralarına az nişasta serperek açılan hamurları üst üstte koyuyoruz ve tepsi büyüklüğünde açıyoruz ve hamuru sıkıca sararak rulo haline getiriyoruz birer parmak arayla rulo haline getirdiğimiz hamuru birer parmak arayla kesiyoruz kestiğimiz hamurları yan yatırarak nişastasız  çay tabağı büyüklüğünde açıyoruz ve istediğimiz miktarda fıstık koyarak kapatıyoruz bütün hamurlar bitene kadar aynı işlemi yapıyoruz yağlanmış tepsiye diziyoruz üzerine eritilmiş tere yağı sürüyoruz 180 derece soğuk fırına sürerek pişiriyoruz tatlımız fırında çıktından 3-4 dakika sonra önceden pişirip soğuttuğumuz şerbeti tatlımızın üzerine döküyoruz  AFİYET OLSUN 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder