Pandispanya keki
Malzemeler :
4 yumurta
4 fincan şeker
4 fincan un
1 fincan su
1 paket hamur kabartma tozu
Keki ıslatmak için 1 su bardağı süt
Hazır pandispanya keki de kullanabilirsiniz ( ben kendim yaptım )
Hazır pasta kreması
Meyveler : Kayısı ,çilek ,muz istenilen miktarda kullanabilirsiniz
Siz başka meyve de kullanabilirsiniz
Arzuya göre tart jöle
Yapılışı : Öncelikle yumurta ve şekeri beyaz köpük oluncaya kadar çırpalım, su , un ve hamur kabartma tozunu ekleyelim tekrar çırpalım, yağlanmış yuvarlak tepsiye kek hamurumuzu dökelim ve 180 dereceye ayarladığımız soğuk fırına sürüp pişirelim, kek soğuyunca iki kat olacak şekilde keselim, kekin ilk katını sütün yarısı ile ıslatalım üzerine hazırlamış olduğumuz pasta kremasından sürelim ve dilimlenmiş meyvelerden karışık olarak dizelim, diğer kekimizi koyalım ve kalan süt ile ıslatalım, kalan kremayla, pastanın her yerini kaplayalım ve istediğimiz şekilde meyveleri dizelim, arzuya göre meyvelerin kararmaması için hazırlayıp soğuttuğumuz tart jölesini üzerine dökelim. AFİYET OLSUN.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder