22 Kasım 2012 Perşembe

FINDIKLI KURABİYE

Malzemeler:
250gm oda sıcaklığında margarin veya tereyağ
6 çorba kaşığı toz şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
3 yumurtanın sarısı
1 paket hamur kabartma tozu
1 paket vanilya
Yarım limon suyu
Aldığı kadar un

Üzeri için:Çekilmiş ceviz veya fındık
1 yumurta akı

Yapılışı:Yoğurma kabımıza limon suyunu ve kabartma tozunu alalım,yumurtaların sarısını ve akını ayıralım ve sarısını ekleyelim, toz şeker, sıvı yağ, vanilya ve margarini yoğurma kabımıza alalım, azar azar un ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında yoğuralım. Hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartalım ve  yuvarlak şekil verelim önce yumurta akına sonrada çekilmiş ceviz veya fındığa batıralım, ben fındık kullandım, yağlanmamış tepsiye dizelim,önceden ısıtılmış 170 dereceli  fırında pişirelim. AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder